Dat de Bijbel naast een gedrukte variant ook een electronische kent is al jaren een feit.

De Bijbel op de computer was in 1989 al een gegeven en heeft sinds dien alle technische ontwikkelingen meegemaakt. Van Online Bijbel op 5,25″ dos diskettes naar een Windows DVD-rom, websites waarop de Bijbel kan worden geraadpleegd en uiteraard ook de Bijbel meenemen op een mobiel leesapparaat.  Juist ook op een mobiel apparaat: De Bijbel is immers een boek dat mensen meenemen om uit te lezen, inspiratie uit willen op doen, willen bestuderen, onderweg en overal.

Het is niet langer de vraag of het nuttig is dat de Bijbel ook beschikbaar is in een elektronische variant. Dat nut heeft zich al lang bewezen. Het heeft zich zelfs zo bewezen dat er steeds meer een gedifferentieerde behoefte ontstaat naar verschillende elektronische uitvoeringen, afhankelijk van de gebruikerswensen en beschikbare hardware waarop de Bijbel gebruikt wordt. Met de komst van de eReader is de differentiatie alleen maar verder toegenomen.

Met de komst van meerdere uitvoeringen wordt het voor de gebruiker steeds moeilijker om een keuze te maken. Sommigen willen een eReader kopen met het hoofddoel om daarop de Bijbel te kunnen lezen, anderen vragen zich af of ze straks een eerder gekochte eBijbel ook kunnen gebruiken op de iPad. Weer anderen willen alles doen op hun iPhone. De volgende wil ook kunnen zoeken in een Bijbel of aantekeningen maken. En zo bestaan er tal van vragen en wensen.


     

    Comments are closed.